T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

e-Twining Okulu Paylaşılan Liderlik Taahhütleri

SANCAKTEPE EYÜP SULTAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ E-TWİNİNG OKULU MÜŞTEREK LİDERLİK TAAHHÜTLERİ

 

 

Okulumuzun  müşterek liderlik konusunda taahhüdü bulunmaktadır

 

 Okulumuzda  liderlik paylaşılan bir süreçtir, bu hem kurumun sorumlulukları için hem de karar alma süreçleri için geçerlidir. Okul müdürü ve öğretmen liderler pedagojik ve profesyonel seviyede eTwinning'in sunmakta olduğu fırsatların bilincindedirler ve aktif olarak tüm çalışanların eTwinning faaliyetlerine katılımını desteklerler.Bu süreç her yıl yapılan eTwining tanıtım günleri ile desteklenmektedir.

 

●        Kurum, çalışanları arasında proje fikirlerinin görüşüldüğü toplantılar düzenecek ve kişisel gelişim olanakları konusunda güncel bilgilendirme yapılacaktır.

●        Uzmanlar çağırarak ve çalışanlarının kişisel gelişim etkinliklerinde yer almalarına izin vererek personelin kişisel gelişimine imkan sağlanacak.

●        Düzenlenen toplantılar, tüm çalışanları karar alma süreçlerine dahil edilecek. Mümkün olduğunda öğrencilerin de bu sürece katılımını desteklenecek.

   

 Okulumuzda işbirliği, paylaşım ve takım çalışmasına güçlü bir bağlılık gösterir.

 

 Okulumuzda öğretmenler birtakım olarak birlikte çalışırlar; eTwinning ve diğer pedagojik faaliyetleri birlikte planlar, okul içinde ve dışında edindikleri tecrübe ve uygulamalarını meslektaşları ile paylaşırlar. Bir eTwinning hareket planı sağlamak için iş birliği yaparlar ve bunu okullarında ve daha geniş bir çevrede inovasyon ve değişimi yaratmak için itici güç olarak kullanırlar.

 

●        Disiplinler arası projeler oluşturularak, farklı branşlardaki öğretmenlerin katılımı sağlanacak. Önümüzdeki süreçte disiplinler arası projelere katılım desteklenecektir.

●        eTwinner öğretmenlerin ve öğrencilerin yer aldığı bir eTwinning kulübü/ekibi oluşturulmuştur ve tüm okul için etkinlikler, buluşmalar, aktiviteler düzenlenmeye devam edilecektir.

●        Öğretmenlerin sınıflarında uyguladıkları aktiviteler ve kullandıkları araçları birbirleri ile paylaşacakları aktif katılımlı toplantılar ve seminerler planlanacaktır.

 

Okulumuzda  öğrenciler değişimin ana aktörleridir

 

Öğrencilerin eTwinning okullarının gelişiminde önemli bir rolleri bulunmaktadır. eTwinning'i öğretmenlere (hem hali hazırda içinde yer alan hem de henüz sisteme katılmamış olan) ve velilerine tanıtırlar. Bu aşamada eğitim bilimlerinde ve teknolojinin kullanılmasında gerçekleşen tüm inovasyonlar için hem kullanıcı hem de görüşlerin yayılmasını sağlayan bir araç olacaklardır.

 

●        Öğrenciler, okul veya projeler ile ilgili karar alma süreçlerine dâhil edilecek..

●        Projelere katılmış olan öğrencilerin, okulda gerçekleştirilecek herkese açık bir etkinlikte, projelerde uyguladıkları etkinliklerini hem akranlarına hem de okul çalışanlarına sunmaları sağlanmaya devam edilecek.

●        ESEP eTwinning' e yeni katılacak olan öğretmenlerin eğitim sürecine; öğrencilerin de eğitmen olarak katılmaları sağlanacak.

●        Bilgi ve Bilişim Teknolojisi araçlarının kullanımına yönelik kurslar/atölye çalışmaları düzenlenir. Bu süreçte projelerde bu araçları kullanmış olan öğrencilerin öğretmen rolü üstlenmelerine destek olunacaktır.

●        Öğrencilerin, veliler ve yerel yönetimlerle veya sivil toplum kuruluşları ile yapılacak olan toplantılara katılımını sağlanır ve öğrencilerin bu toplantılarda eTwinning'i öğrenci bakış açısıyla tanıtmaları sağlanacaktır.

●        Öğrencilerin, eğitim fuarları, yarışmalar ve benzeri etkinliklerde çalışmalarını sunma imkanları sağlanarak bu anlamda öğrenciler desteklenecektir.

 

eTwinning Okulu diğer okullar için bir model oluşturacaktır.

 

 eTwinning'i aktif olarak destekleyerek kendi elde ettikleri başarıları mümkün olduğu kadar yaygınlaştırarak (açık ziyaret günleri, bilgilendirme toplantıları, yol gösterici planlar) kendi bölgelerindeki diğer okullar için temsilcilik rolünü üstlenir. Ayrıca onlar bölgelerindeki diğer okullar için de mesleki gelişim fırsatları yaratma konusunda etkin rol oynarlar.

 

●        Okuldaki öğretmen ve öğrenciler için eTwinning eğitimi kursları/ eğitimleri düzenlenecektir.

●        Okul web sitesi tüm etkinliklerin topluma aktarılacağı ve paylaşılacağı şekilde yenilenir ve güncellenmesi sağlanacaktır.

●        Okul çalışmalarını yaymak için etkinliklere, eğitim konferanslarına, çevrimiçi ya da yüz yüze etkinliklere katılım sağlanacaktır.

●        Bölgedeki okullar için eğitimler /kurslar düzenlenmesi plalanmaktadır..

●        Okulda çalışmaların sunulacağı bir eTwinning köşesi oluşturulur ve aktif olarak kullanılmaya devam edilecektir.

●        Projelerin, projelerde kullanılan araçların ve pedagojik yöntemlerin paylaşılacağı, herkese açık etkinlikler düzenlenmesi planlanmaktadır.

 

eTwinning Okulu olarak kapsayıcı ve inovatif öğrenme kurum olmayı destekliyoruz.

 

 eTwinning Okulları her seviyede kapsayıcı eğitim sunmaya odaklanmıştır bu süreçte, her yetenekten ve her kültürden öğrenci ve onların anne babaları ve ait oldukları geniş topluluk için kapsayıcı bir ortam yaratma adına yollar arar. eTwinning Okullarında görev alan öğretmenler bütün okulu bir eğitim kurumu (öğrenen örgüt) olarak geliştirmeye kendilerini adarlar. Onlar eTwinning'i, işbirlikli öğrenme, öğrenci merkezli eğitim, öğrenme zamanı ve mekanı konusunda esnek yaklaşımlar gibi çeşitli inovatif eğitim bilimi modelleri ile kendi müfredatlarını destekleyecek ve tamamlamalarını sağlayacak şekilde kullanırlar.

 

    ∙ Proje çalışmalarının sunulacağı sınıf içi, okul içi ve okul dışı etkinlikler düzenlenmesi planlanmaktadır.

    ∙ Veliler proje etkinliklerine katkı sağlamak için projelere davet edilecek.

    ∙ Öğrenme güçlüğü olan ve özel yetenekli olan öğrenciler keşfedilip etkinliklere katılımları sağlanacak.

    ∙ Farklı milletlerden gelen öğrencilerin projelere katılımları desteklenecektir.

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 06.02.2023 - Güncelleme: 09.02.2023 16:00 - Görüntülenme: 175
  Beğen | 0  kişi beğendi