T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Kabu Edilebilir Kullanım Politikası

KABULEDİLEBİLİRKULLANIMPOLİTİKASI

 

1.1  Amaç

KabulEdilebilir Kullanım Politikasının amacı, Kurum personelinin sistem, bilgi vevarlıkların gizlilik, bütünlük ve erişilebilirlik özelliğini garantilemek için yapması veuymasıgereken işkurallarını kendilerine iletmektir.

 

1.2  Kapsam

Bu politika;Kurum personeli, öğrenci ve veliler için olup tüm kurum bilişim etkileşimlikritikbilgi varlıklarını kapsar.

 

1.3  Politika

a)   Güvenlikten, Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personeli,  öğrenciler veİlgilitümpersonel,kendialanlarınaaitGüvenlikPolitikalarınauymakzorundadır.

b)   GüvenlikPolitikaveekleriBilişim Teknolojilerinden görevli öğretmen tarafından  tüm personele verilen seminer aracılığıyladuyurulacaktır.

c)   Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ortamındatutulanveiletilentümbilgiler;kurumunmalıdırve bu bilgileriizleme ve denetlemehakkınasahiptir.

d)   Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin gizli olarak belirlediği tüm bilgilerin gizliliğine sıkı birşekilde uyulacaktır. Kurumun iş gereksinimi dışında bu bilgilerin kopya edilmesi veiletilmesiyasaktır.

e)   Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi personel ve öğrencileri ,kendilerinetahsisedilmiştümbilgisayarerişimbilgilerini ve kendisine verilmiş güvenlik cihazlarını korumaktan sorumludur. Erişimbilgileriherhangibirinesöylenemezvebubilgilerbaşkalarıilepaylaşılamaz.

f)    Hiçbirpersonel,bilgisayarlarındanantivirüskorumayazılımınıdevredışıbırakamaz.

g)   Kaynağı belli olmayan ve üretici firması tarafından kopya edilmesi yasaklanmış birbilgisayaryazılımını kopyalamak yasaktır.

h)  HiçbirpersonelizinalmadankendiPC'sindenveyabaşkabirkaynakkullanarak,

Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

BilişimAğınıtarayamaz,izleyemezveyadinleyemez.

i)    Okulun görevli öğretmeninin yaptığı testler haricinde, bilgisayarsunucularıiçiniçeridenveyadışarıdanport taramasıyapılmasıyasaktır.

j)    Hiçbirpersonel,kurumiçindekendilerinetahsisedilenbilgisayaryetkilerinindışınaçıkamazve bukonudayetki aşmaişleminegirişemez.

 

1.4  Yaptırım

Kurumsal Bilgi Güvenlik Politikalarının ihlali durumunda belirtilenkanunlar ve disiplin yönetmeliğive ilgilimaddeleriesasalınarakişlemyapılır.

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.02.2023 - Güncelleme: 13.02.2023 14:25 - Görüntülenme: 86
  Beğen | 0  kişi beğendi