T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

OKUL TANITIM VİDEOMUZ GÜNCELLENMİŞTİR.

.

 

OKUL TANITIM VİDEOSU İÇİN TIKLAYINIZ.

 

Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri; 

-Günümüz teknolojisi ile donanmış uygun eğitim ortamlarında bilimsel yöntem ve teknikleri kullanabilme becerisine sahiptir.

-İnsani ve ahlaki değerleri benimseyip edindiği bilgiyi hayata aktarabilirler.

-İş ortamının gerektirdiği disipline ve takım çalışmasına yatkın olarak kendilerini yetiştirirler.

 

Okulumuz İSTİHDAM garantilidir. Bu sayede öğrencilerimiz mezun olduklarında kazandıkları bilgi ve donanımla kendi alanlarındaki iş imkanlarına kolaylıkla ulaşabilirler.

            Okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz üniversite sınavı sonrası tercihlerinde kendi alanları ile ilgili bölümler seçtiklerinde ek puan alarak avantajlı duruma geçerler.

Okulumuzda bulunan dört farklı alan seçeneği ve bu alanlardaki tecrübeli öğretmen kadrosuyla dört yıl boyunca kendi ilgi ve yeteneklerini en doğru şekilde geliştirebilirler.

Kulüp çalışmaları, geziler, yarışmalar, sportif faaliyetler, seminerler, sanatsal etkinlikler ile öğrencilerimiz ders dışı sosyal faaliyetlerde de aktif olarak yer alırlar.

 

 

Okul program türleri

 

Okulumuz Anadolu Meslek Programı ile eğitim öğretim yapmaktadır.

 

Okulumuzun iş birliği yaptığı veya yürüttüğü projeler, protokoller

PROJELER

 

1. TUBİTAK 4006 Projesi: 22 projemiz TUBİTAK tarafından kabul edildi.

2. Sıfır Atık Projesi

3. İstanbul'u Okuyorum Projesi

4. Umudum Öğretmenim Projesi

5. Farklılıklarımızla Yaşıyoruz, Engelleri Birlikte Aşıyoruz Projesi

6. Okuyan Sancaktepe Projesi

7. Fuat Sezgin'in İzinde Projesi

8. Veli Akademileri

 

PROROKOLLER

 

1. SODEXO Protokolü (Yiyecek İçecek Hizmetleri)

2. Laber Kimya Protokolü (Kimya Teknolojisi)

3. Panasonic Protokolü (Elektrik Elektronik Alanı)

 

Eğitim öğretim şekli

Okulumuz normal ve tam gün olarak eğitim öğretim yapmaktadır.

 

Öğrenci türü

Okulumuz karmadır ve pansiyonumuz yoktur.

 

Ulaşım

Okulumuzun Sancaktepe/Sarıgazi merkezine uzaklığı 3 kilometredir. Okulumuz çevresindeki İETT durakları ve duraklardan geçen otobüs hatları şu şekildedir: Eyüp Sultan MTAL Durağı okulumuzun önündedir. (Duraktan geçen otobüsler 131K/19YK (YEDPA) EVPA Durağı okulumuza 1km uzaklıktadır.(Duraktan geçen otobüsler 14ES/19ES/11P/131K/19YK/20D) Kamer Sokak Durağı okulumuza 1km uzaklıktadır. (duraktan geçen otobüsler 320A/14KS/131K/18UK/320Y) Okulumuz önünden Dudullu-Bostacı minübüsleri geçmektedir.

 

Okulumuzda Bulunan Alanlar

 

1-Elektrik-Elektronik Teknolojisi Alanı: 

 

Elektrik Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan dallarının yeterliliklerini kazandırmaya yönelik; doğru ve alternatif akım makinelerinin sarımı ile bakım ve onarımı, büro makinelerinin bakım ve onarımı, elektrik tesisatlarının çekilmesi ve panoların montajı, elektrikli ev aletlerinin bakım ve onarımı, elektromekanik taşıyıcıların bakım ve onarımı, endüstriyel tesislerin elektrik-elektronik sistemlerinin bakım ve onarımı, görüntü ve ses sistemlerinin kurulumu ve bakımı, güvenlik sistemlerinin kurulumu ve bakımı, haberleşme sistemlerinin kurulumu ve bakımı ve yüksek gerilim sistemlerinin kurulumu ve bakımı ile ilgili yeterliliklerin kazandırılmasına yönelik eğitim ve öğretim verilen alandır. Elektrik Elektronik Teknolojisi alanı altında yer alan dallarda sektörün ihtiyaçları ile bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır.

 

2- Kimya Teknolojisi Alanı:

 

Kimya Teknolojisi Alanı, çeşitli sanayi dallarında sektörün ihtiyacını karşılayabilecek, bilimsel ve teknolojik gelişmeler doğrultusunda gerekli olan mesleki yeterliğe sahip meslek elemanlarını yetiştirir. Kimya Teknoloji Alanı sağlık, gıda gibi sektörlerin yanı sıra endüstriyel üretim yapılan tüm sektörlerle yakından ilişkilidir. Rafineri, petrokimya, lastik, çimento, boya, deterjan, kozmetik, tekstil ve ilaç alanlarının tümünde Kimya Teknolojisiyle ilgili birimler bulunur. Kimya Teknolojisi seramik, cam, otomotiv, metal, madencilik, enerji, tarım sektörlerinde geniş yer tutar. Endüstriyel işletmelerin neredeyse tamamında üretim ve kalite kontrol bölümleri Kimya Teknolojisiyle ilişkilidir. Gerekli teknolojilerin oluşturulmasını kapsayan Kimya Teknoloji Alanı ülkelerin kalkınmasında önemli bir role sahiptir. Ülkemizde Kimya Teknoloji Alanı ile ilgili konularda önemli gelişmeler olmaktadır. Tüm sektörlerde olduğu gibi kimya endüstrisinde kullanılan teknoloji ilerlemiş, araştırma-geliştirme çalışmaları artmıştır. Dolayısıyla Kimya Teknoloji Alanıyla ilişkili sektörlerde sürekli yeni ürünler ortaya çıkarılmakta ve bunların üretimi için teknolojik yöntemler geliştirilmektedir. Bu nedenle kimya diğer sektörlerin öncüsü konumundadır. Kimya endüstrisi gelişmemiş olan bir ülkenin başka alanlarda ilerlemesi pek mümkün değildir.

 

3- Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı:

 

Yiyecek İçecek Hizmetleri olan otel, restoran, kafeterya, bar, pastane, toplu beslenme kurumları vb. yerlerde hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun olarak yiyecek ve içeceklerin servise hazır hale getirilip müşteriye sunulduğu hizmet alanıdır. Yiyecek İçecek Hizmetleri alanı altında yer alan mesleklerde, sektörün ihtiyaçları ve hizmet sektöründeki gelişmeler doğrultusunda mesleki yeterlilikleri kazanmış nitelikli meslek elemanları yetiştirmeyi amaçlamaktadır. 

Turizm sektöründeki gelişmelerin yanı sıra toplumdaki sosyokültürel ve ekonomik değişimler; insanların birçoğunun ev dışında hazırlanmış yiyeceklerle beslenmeleri yiyecek içecek hizmetleri alanının hızla gelişmesine neden olmuştur. Yiyecek İçecek Hizmetleri hızlı bir gelişim ve değişim göstererek dünyada ve ülkemizde önemli bir istihdam haline gelmiştir. Bu alanda rekabet koşullarına ayak uydurabilmek için sektörün istediği yeterlilikleri kazanmış, dünya standartlarında hizmet verecek kaliteli insan gücüne ihtiyaç duyulmaktadır. Gerek uluslararası gerekse ulusal düzeyde güvenli, sağlıklı gıdalar ve kaliteli bir hizmet için HACCP (Kritik Kontrol Noktalarında Tehlike Analizi) yönetim sistemi etkinliğinin kavranması, yetkili kuruluşlar ve tüketicilerin bilgilenmesi HACCP uygulamalarını yaygınlaştıracaktır.

 

4- Makine Tasarım Teknolojileri Alanı: 

 

Endüstriyel Tasarım, hayatı kolaylaştıran estetik ve fonksiyonel ürün geliştirmenin yanı sıra bir yandan da geleceği şekillendirmek adına farklı sektörlere yepyeni fikirler beslemek için uğraşır. Makine Tasarım Teknolojileri alanında tüketim pazarına yönelik seri üretilebilecek her türlü kullanım eşyasının tasarımının yapıldığı otomotiv, elektronik, iletişim, mobilya, beyaz eşya, reklamcılık, endüstriyel seramik, sergileme ve ambalaj sanayi gibi pek çok sektörde AR-GE bölümlerinde çalışacak ya da serbest çalışan tasarımcılara yardımcı olacak elemanlar yetiştirmek hedeflenmektedir.

 

Alanlara ait dal listesi ve dalların özellikleri

*Elektrik Elektronik Alanında Endüstriyel Bakım ve Onarım ve Haberleşme Sistemleri olmak üzere 2 dal mevcuttur.

Haberleşme Sistemleri: Radyo frekans, mikrodalga pasif ve aktif devreler, antenler, iletişime özel taban bandı tasarımlarını yürütmektedir. Devre tasarımının gerçekleştirme ve testlerini, yüksek hızlı alıcı verici sistemlerin tasarımını, gerçekleştirilme ve testlerini, iletişime özel taban bandı işlemlerini (farklı yöntemlerle modülasyon/ demodilasyon, filtreleme vb.) gerçekleştiren sistemleri tasarım, modelleme testlerini kapsamaktadır. Mevcut elektronik tasarım yetenekleri, gelecek nesil uydu sistemlerinde kullanılması planlanan yeni alt sistemlerin gerçekleştirilmesi yönünde derinleştirilmektedir.

 

Endüstriyel Bakım ve Onarım: Fabrika, atölye vb elektrik elektronik sistemlerin bakım ve onarımına ilişkin işlemleri yapma yeterliliklerine sahip, nitelikli meslek elemanları yetiştirmek; meslekte çalışacak kişilerin tüm duyu organları işlevlerini tam olarak yerine getirmelidir. El becerisine dayalı bir dal olduğundan el ve parmaklarını ustalıkla kullanabilmelidir. Ayrıca titizlik ve özen isteyen bir çalışma gerektiğinden kişinin sabırlı dikkatli ve tedbirli olması gerekir. Bunların yanında Endüstriyel Bakım ve Onarım dalını seçecek kişilerin devre tasarım yeteneği ve matematiksel konulara ilgi duymaları gerekir.

*Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanında Aşçılık ve Pasta ve Tatlı Yapımı dalları mevcuttur.

Aşçılık: Aşçılık programının amacı toplu yemek yenilen yerlerde yiyecek hazırlama ve mutfak yönetim alanında çalışacak elemanları yetiştirmektir. Aşçılık programında besin bilimi, gıda bilimi, yiyecek hazırlama ve standart geliştirme, besin hijyeni, dünya mutfaklarından örnekler, mutfak yönetimi ve denetimi gibi dersler okutulmaktadır. Aşçılık programında okumak isteyenlerin tat ve koku duyuları gelişmiş, düzenli çalışma alışkanlığına sahip, dikkatli ve titiz kimseler olması gereklidir. 

Pasta ve Tatlı Yapımı: Pastane mutfağı araç-gereç ve ekipmanlarını kullanarak hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini yapma süsleme ve servise hazır hale getirme yeterliklerini kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Pastacılık mesleğinin yeterliklerine sahip meslek elemanları yetiştirmek amaçlanmaktadır. Pastacı; pastane mutfağı araç-gereç ve donanımlarını kullanarak hijyen ve sanitasyon kurallarına uygun pastane ürünlerini hazırlayan, süsleyen ve servise hazır hale getiren nitelikli kişidir.

*Kimya Teknolojisi Alanında Kimya Laboratuvarı dalı mevcuttur.

Kimya Laboratuvarı: Temel fiziksel ve kimyasal işlemleri; nitel, nicel ve enstrümantal analize; kalite kontrol işlemlerine, numune almaya ve araç gereçlerin bakımına yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır. Amacı tüm bu yeterliliklere sahip meslek elemanlarını yetiştirmektir.

Makine ve Kalıp: Metal ve makine sanayisi dünyada hızla gelişen, pazar payı artan ve rekabet koşulları ağırlaşan bir sektör olmaktadır. Dolayısıyla metal makine sektörü sürekli gelişim gösteren, kendini yenileyen, araştırma ve geliştirme çalışmalarına ağırlık veren bir sanayi dalı olma durumundadır. Makine teknolojileri ana sanayisi ve yan sanayisi, ülkelerde istihdama çok büyük katkılarda bulunmaktadır. Üretime yönelik bir sektör olduğu için de ülke ekonomilerine büyük oranda katkı sağlamaktadır. Ülkemizde bu sektörde kalifiye eleman ihtiyacı olduğu tespit edilmiştir. Bilgisayarlı makine imalatçısının sahip olduğu, klasik ve bilgisayar kontrollü üretim tezgâhlarında makine imalatı işlemlerini yapma yeterlikleri kazandırmaya yönelik eğitim ve öğretim verilen daldır.

Mezun Olduklarında Üniversitede Ek Puan Getiren 4 yıllık Bölümler

Okulumuzu tercih eden öğrencilerimiz tüm üniversite bölümlerini puanları kırılmadan tercih edebileceklerdir. Ayrıca üniversitede aşağıda belirtilen 4 yıllık lisans programlarına (M.T.O.K. programından) öncelikli olarak tercih edebileceklerdir.

1-ELEKTRIK-ELEKTRONIK TEKNOLOJISI

 

Adli Bilişim Mühendisligi (M.T.O.K.)
Bilgisayar Mühendisligi (M.T.O.K.)
Biliçim Sistemleri Mühendisligi (M.T.O.K.)
Biyomedikal Mühendisligi (M.T.O.K.)
Elektrik-Elektronik Mühendisligi (M.T.O.K.)
Endüstriyel Tasarım Mühendisligi (M.T.O.K.)
Enerji Sistemleri Mühendisligi (M.T.O.K.)
Imalat Mühendisligi (M.T.O.K.)
Mekatronik Mühendisligi (M.T.O.K.)

 

2-KIMYA TEKNOLOJISI ALANI VE TÜM DALLARI

Ağaç İşleri Endüstri Mühendisliği (M.T.O.K.)

Enerji Sistemleri Mühendisliği (M.T.O.K.)

İmalat Mühendisliği (M.T.O.K.)

Malzeme Bilimi ve Mühendisliği (M.T.O.K.)

Metalurji ve Malzeme Mühendisliği  (M.T.O.K.)

Tekstil Mühendisliği (M.T.O.K.)

 

3-YIYECEK IÇECEK HIZMETLERI ALANI VE TÜM DALLARI

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları (M.T.O.K.)
Rekreasyon Yönetimi (M.T.O.K.)
Seyahat İşletmeciliği ve Turizm Rehberliği (M.T.O.K.)
Turizm İşletmeciliği (M.T.O.K.)
Turizm Rehberliği (M.T.O.K.)

 

4- MAKINE TASARIM TEKNOLOJİSİ ALANI VE TÜM DALLARI

 

Biyomedikal Mühendisligi (M.T.O.K.)
Endüstriyel Tasarım Mühendisligi (M.T.O.K.)
Enerji Sistemleri Mühendisligi (M.T.O.K.)
Imalat Mühendisligi (M.T.O.K.)
Makine Mühendisligi (M.T.O.K.)
Makine ve Imalat Mühendisligi (M.T.O.K.)
Malzeme Bilimi ve Mühendisligi (M.T.O.K.)
Mekatronik Mühendisligi (M.T.O.K.)
Metalurji ve Malzeme Mühendisligi (M.T.O.K.)
Otomotiv Mühendisligi (M.T.O.K.)

 

 

Öğrencilerin staja gönderildiği kurumların bilgileri

 

            Öğrencilerimiz son sınıfta okul-sanayi iş birliği kapsamında anlaşmalı olduğumuz ve alanları ile ilgili kurumlarda staj yaparak iş tecrübesi kazanmaktadır. Okulumuz 216 kurum, kuruluş ve şirket ile işbirliği halinde öğrencilerimize bölümleri ile ilgili staj yapma imkanı tanımaktadır. Ayrıca okulumuzdan mezun olan öğrencilerimiz diplomalarının yanında mezun oldukları alan ile ilgili iş yeri açma belgesine de sahip olabilmektedirler.

 Okulumuzdaki Bölümlere Göre Ek Puan Veren 2 Yıllık Ön Lisans Bölümleri

14-07-202114-07-202114-07-202114-07-2021

 

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.07.2021 - Güncelleme: 04.01.2023 23:32 - Görüntülenme: 1242
  Beğen | 1  kişi beğendi