SANCAKTEPE EYÜP SULTAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ DESTEK PROGRAMLARI- ÖZEL EĞİTİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI

SANCAKTEPE EYÜP SULTAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

DESTEK PROGRAMLARI- ÖZEL EĞİTİM İHTİYAÇLARI POLİTİKASI

Kabul ve yerleştirme öğrencinin öğrenme programından faydalanma potansiyeline; okulun, adayın eğitim ihtiyaçlarını karşılama kapasitesi; finansal gereksinimlerin karşılanması; bir bütün olarak sınıfın etkisine bağlıdır. Özel eğitim ihtiyacı bulunan öğrenciler, okulumuzdaki mevcut koşullarda ihtiyaçlarının karşılanma derecesine göre kabul edilir. Koşulların uygun olmaması durumunda, öğrenciler kendi iyilikleri için okula kabul edilmez.

Okula kabul için aşağıdaki ölçütlerin karşılanması gerekmektedir:

• Öğrencinin öz bakım becerileri gelişmiş olmalıdır.

• Öğrenci kendini sözel olarak ifade edebilmelidir.

• Öğrencinin fiziksel desteğe ihtiyacı olmamalıdır.

• Ebeveynlerin okul yönetimine yıl boyunca iş birliği sözü vermesi sözleşmede yer alır.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Departmanı'nın teşhisle ilgili hiçbir yetkisi bulunmaz.

Öğrenciler, öğretmenleri ve okul danışmanları tarafından gözlemlenir. Desteğe ihtiyacı olabilecek öğrencilerin aileleri, destek merkezlerine ya da uzmanlara yönlendirilir.

Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Departmanı bu merkezlerle ve uzmanlarla işbirliği içindedir ve uzmanların danışmanlığında okul içinde çocuğu destekleyecek gerekli uygulamaları yerine getirir. Bireysel öğrenciler için yürütülen özel destek programı kapsamındaki aktiviteler şunlardır:

• Dikkat aktiviteleri

• Motor becerilerini geliştirecek aktiviteler

• Grup çalışması

• Okuma aktiviteleri

• Yazma aktiviteleri

• Görsel algılama aktiviteleri

• Sosyal Beceri aktiviteleri vs.

Yayın: 13.02.2023 - Güncelleme: 13.02.2023 16:09 - Görüntülenme: 66