T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / SANCAKTEPE - Sancaktepe Eyüp Sultan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Okul Aile Birliği

OKUL AİLE BİRLİĞİ YÖNETİM KURULU

   Okul Aile Birliğinin Amacı Nedir?

             Milli Eğitim Bakanlığı Yönetmeliğinde Okul Aile Birliklerinin kuruluş amacı aşağıdaki şekilde tanımlanmaktadır:

             "Birlik, okul ile aile arasında bütünleşmeyi gerçekleştirmek, veli ve okul arasında iletişimi ve iş birliğini sağlamak, eğitim-öğretimi geliştirici faaliyetleri desteklemek, maddi imkanlardan yoksun öğrencilerin zorunlu ihtiyaçlarını karşılamak ve okula maddi katkı sağlamak üzere kurulur."

             Hedefimiz geleceğin başarılı bireylerini yetiştirmeyi misyon edinmiş olan okul idaresi ve öğretmenlerine tüm veliler adına destek olmak ve işbirliği yapmaktır.

             Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği tam metni için buraya tıklayınız.

 

                

                  Okul Aile Birliği Kimlerden Oluşur?

             Tüm veli, okul yöneticisi ve öğretmenlerimizin doğal birer üyesi olduğu Okul Aile Birliği´nin, Yönetim Kurulu 1 başkan, 1 başkan yardımcısı, 3 üye,ve 5 yedek üyeden, Denetim Kurulu ise en az iki üyeden oluşur.

             Bu yıl yapılan seçimlerde Okul Aİle Birliğimizin yönetim ve denetim kurulu aşağıdaki kişilerden oluşmuştur.

 

       YÖNETİM KURULU

 

Başkan: Osman UÇAR
Başkan Yardımcısı: Zülfikar KAÇMAZ
Müsahip Üye: Nihat KOÇ
Üye: Gündüz AYDIN
Üye: Hacı Ali KOÇAK


     DENETİM KURULU

Dicle ÖZDAŞ
Hacer AYDIN
Derya GÜNEY GÜNER
Satı CÜRMÜK 
Emine KURT

 

                  Okul Aile Birliği Faaliyetleri

             Okul Aile Birliğimiz aileler ve okul arasında sinerjik bir bağ oluşturarak, öğrencilerimizin eğitimine doğrudan ya da dolaylı olarak katkıda bulunmak amacıyla çok çeşitli konularda faaliyet göstermektedir:

             Kermes – Her öğretim yılı sonlarında okulumuzda düzenlenen kermes öğrencilere keyifli, hareketli günler yaşatır, sosyal hizmet projeleri için kaynak yaratmalarına imkan sağlar. Okul Aile Birliği´nin elde ettigi gelirler öğrencilerimize en yararlı olacak projelerde ve okul ihtiyaçlarımızın karşılanmasında değerlendirilir.

             Geziler – Okulumuzun çeşitli sınıf seviyelerinde veya topluca götürdüğü şehir içi ve şehir dışı gezilerinin gerçekleşebilmesi için gerekli organizasyonlar okul yönetimiyle büyük bir uyum içerisinde yürütülmektedir.

             Sanatsal etkinlikler – Öğrencilerimizin önemli sergi, konser, tiyatro gösterilerini izleyebilmeleri için organizasyonlar yapılmaktadır.

             Sosyal sorumluluk projeleri – Başta çevre ile ilgili olmak üzere okulumuzca yürütülen bir çok sosyal sorumluluk projesine Okul Aile Birliği tarafından destek verilmektedir.

             Tören ve Özel Kutlamalar – Milli Bayramlarda gerçekleşen törenler ve Öğretmenler Günü kutlamalarının organizasyonunda da Okul Aile Birliği etkin şekilde yer almaktadır.

 

 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 17.02.2016 - Güncelleme: 06.12.2021 10:59 - Görüntülenme: 1497
  Beğen | 0  kişi beğendi